Crashende apps op Samsung telefoons - Telefoniewinkels.nl

Crashende apps op Samsung telefoons

 
Na een update van een bepaald onderdeel in Android is er een bug ontstaan waardoor sommige apps blijven crashen wanneer je deze wilt gebruiken. Browser, Email apps en vele andere apps die gebruik maken van de browser crashen direct na het openen ervan. Dit probleem is niet ontstaan door een update vanuit Samsung, maar een update voor de Android System WebView app is in dit geval de schuldige. Inmiddels zijn er op de website van galaxyclub oplossing te vinden, hieronder vind je deze ook:

Android 10 en 11


In Android 10 en 11 is de oplossing relatief simpel (voor Android 9 en ouder: zie hieronder). Je kunt zelf het probleem oplossen door de Android System WebView app bij te werken naar versienummer 89.0.4389.105. Zoek naar de app in Google Play, kies ‘m, en tik op Updaten. Start daarna eventueel de verschillende apps – beter nog: je telefoon – opnieuw op.

Mocht dit onverhoopt toch niet werken – of je kunt de update (nog) niet vinden – dan kun je ook kijken of het helpt om juist alle recente updates voor Android System WebView te verwijderen. Dat doe je als volgt:

- Ga in Instellingen naar Apps
- Android 11: tik op de drie ‘streepjes' rechtsboven de lijst met apps, en zet de ‘schakelaar' bij Systeem-apps weergeven aan
- Android 10: tik op de drie puntjes rechtsboven in beeld, en kies Systeem-apps weergeven
- Zoek of scroll naar Android System WebView en kies deze
- Tik rechtsboven op de drie puntjes, en kies Updates verwijderen.

Android 9 en ouder


Heb jij Android 9 of eerder, bijvoorbeeld op de Galaxy S8, A8, of S7? Dan is het iets (maar niet veel) ingewikkelder. Je kunt de WebView app namelijk niet direct updaten – maar wel via een tussenstap:
Kijk eerst of het helpt als je Google's Chrome update (HIER). Zo niet, probeer dan verder:

- Ga via de Instellingen naar Apps en zoek in de lijst Chrome. Tik nu op Uitschakelen.
- Zoek nu in Google Play naar de Android System WebView app. Je kunt ‘m nu updaten, als het goed is.
- Zoek via Instellingen en Apps wederom Chrome, en schakel deze weer in.
- Als het goed is het probleem met een van deze oplossingen weer gefixt, en werken ook alle andere applicaties weer die ervan afhankelijk zijn.
 
 
Deel Crashende apps op Samsung telefoons op Facebook Deel Crashende apps op Samsung telefoons op Twitter Deel Crashende apps op Samsung telefoons op LinkedIn

Dit bericht is geplaatst op 23 maart 2021 door Telefoniewinkels.nl
Laatste update: 23 maart 2021
Bron: Galaxyclub.nl
 

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst, gebruik het reactieformulier om als eerste een reactie te geven.

 
GSM en Sim Only aanbiedingen. Stap over of verleng nu direct bij GSMWEB!
Provider keuze
Het is makkelijk om online een abonnement af te sluiten, maar is dat ook de beste keuze voor je? Neem een kijkje bij onderstaande providers en maak de juiste keuze.